COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

Het kan anders...

 

Meer dan 50 scholen stuurden een foto van hun banner. Bekijk ze in het fotoalbum.

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Straks in Basis...

PROVINCIAAL

Vorming BaNaBa Schoolontwikkeling - Voor wie interesse heeft om door te groeien tot interne (pedagogisch) begeleider of directeur, innovatiecoördinator, coach van collega’s, vakgroepverantwoordelijke… wordt er volgend schooljaar opnieuw vorming aangeboden. De opleiding duurt drie jaar en volgende thema’s komen aan bod: visies op onderwijs, innovaties en kwaliteitszorg, praktijkonderzoek op school, coaching van vernieuwingsprocessen, professionalisering, leiderschap en innovaties implementeren. De sessies zijn gepland op woensdagnamiddag en/of zaterdagvoormiddag en gaan door in VIVES campus Torhout - Sint-Jozefstraat 1. Er is een infosessie op vrijdag 25 augustus 2017, de vorming start op 16 september. Meer informatie is terug te vinden op www.vives.be/navorming of is te bekomen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel. 050 23 10 30

DHOS-Brugge - Voor wie interesse heeft om door te groeien tot interne (pedagogisch) begeleider of directeur, innovatiecoördinator, coach van collega’s, vakgroepverantwoordelijke…is er ook weer de kans om DHOS-vorming te volgen. De opleiding duurt drie jaar en bevat drie pijlers: Visie (2017-2018), Meesterschap (2018-2019) en Leiderschap (2019-2020). Deze opleiding gaat van 9 september 2017 tot 24 maart 2018 door op zaterdagvoormiddag in de hoeve van d’Abdij - Baron Ruzettelaan 435 - 8310 Assebroek. Op 27 en 28 april 2018 is er een tweedaagse leeruitstap naar Nederland. Meer informatie is te bekomen via www.dhosbrugge.be. Er kan ook gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Infodagen in augustus - De infodagen in augustus gaan door op vrijdag 25 augustus in ACV Kortrijk Kennedypark, op maandag 28 augustus in ACV Roeselare in de Henri Horriestraat en op dinsdag 29 augustus in CC De Brouckère in Torhout. Er wordt telkens samengekomen van 8.45 uur tot 12.15 uur. Een uitnodiging volgt later.

KRINGNIEUWS

KRING ROESELARE-IZEGEM

Laatste kringbestuur - Op 31 mei 2017 sloten  de kringbestuursleden de laatste vergadering van het werkjaar 2016-2017 af met een drukke agenda. Dirk en Philip brachten het syndicale luik, Lieve bracht tal van mededelingen vanuit de provinciale raad, Sarah en Siska deelden de info mee vanuit de scholengemeenschappen, Annie-Wientje-Pia deelden info i.v.m. het seniorenprogramma. Het kringbestuur wil ook een oproep lanceren aan alle actieve leden van de kring met de vraag tot deelname aan het kringbestuur. Er wordt vijf keer per jaar vergaderd, meestal op een woensdagavond. Wie interesse heeft, kan info bekomen bij Lieve Devriese of Dirk Delaere via mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We wensen alle leden een verdiende en toffe vakantie toe.

Michel Phlupo overleden - De leden van het kringbestuur wensen aan de familie van kringbestuurslid Siska Claerbout hun deelneming te betuigen bij het overlijden van haar schoonpapa de heer Michel Phlypo. De uitvaartdienst had plaats op zaterdag 10 juni in de St.-Jan de Doperkerk te Houthulst. We wensen de familie veel sterkte toe.

SENIORAMA

PROVINCIAAL

Reizen naar de Champagnestreek - De reis die gepland was voor begin juni is om diverse redenen verplaatst naar volgend jaar. Heel wat mensen bleken geïnteresseerd, maar waren reeds bezet. Voor dit jaar waren er een 25-tal inschrijvingen, wat onvoldoende is om te kunnen afreizen. De nieuwe datums zijn vastgelegd op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018. Je kunt deze data dus al vastleggen in je agenda van volgend jaar! Meer informatie is te verkrijgen bij de clubleiders, via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 050-21.15.09 en 0477- 62.36.44.

Ontmoetingsdag in Diksmuide - Op woensdag 20 september wordt ook dit jaar opnieuw een ontmoetingsdag voor de West-Vlaamse COV-senioren georganiseerd in Salons Saint Germain te Diksmuide. De dag wordt om 11 uur ingezet met een aperitiefconcert, gevolgd door een feestmaaltijd. In de namiddag verzorgt Eric Van Neygen een optreden. Via de clubleider volgt tijdens de vakantiemaanden nog een persoonlijke uitnodiging. Alle info is te bekomen bij provinciaal voorzitter Frans Crevits, Hertog Van Arenbergstraat 4A te 8820 Torhout (050-21.15.09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

KRING ROESELARE - IZEGEM

Samen op wandel - Op donderdag 1 juni 2017 maakten de leden van kring Roeselare-Izegem een deugddoende wandeling mee. Gids Gilbert Cogghe begeleidde de zilverbergwandeling op een boeiende manier. Hij gaf uitleg over de kunstschatten in de kerk van de Zilverberg, vestigde de aandacht op heel wat historische littekens in de wijk, vertelde over tal van archelogische vondsten... Met deze gidsbeurt kreeg de tocht een serieuze meerwaarde. Een relaxmoment met taart en drank was het afscheid van de toffe namiddag.

 

Wijziging datum verrassingsreis - De verrassingsreis van 12 september 2017 wordt verdaagd naar 10 oktober 2017. Reden: fantastisch aanbod die door omstandigheden niet kon doorgaan op de voorziene datum maar dus WEL op 10 oktober. Beste senioren, noteer zeker die datum, het zal de moeite waard zijn! Het jaarprogramma delen we jullie later mee maar noteer zeker  reeds donderdag 23 november 2017.

KRING VEURNE

Verslag uitstap Wervik - Op dinsdag 9 mei 2017 trokken we onder een stralende zon met de bus naar Wervik. We werden verwelkomd met een lekkere kop koffie en een koffiekoek in “Den grooten Moriaan”. Daar maakte de gids haar opwachting en nam de hele groep de ganse dag mee op sleeptouw. We hielden op tijd halt voor een lekker middagmaal. Daarna bezochten we het nationale tabaksmuseum, maakten we met de bus een ritje over en langs “de schreve” en tenslotte namen we ook een kijkje op ’t Kapelhof. Daar kregen we uitgebreide info over de kweek van oesterzwammen. We werden getrakteerd op een halve kg oesterzwammen en een recept voor het bereiden van een lekker soepje met de zwammen. Na deze deugddoende uitstap waren we om 19.30 weer veilig thuis. 

 

 

Lees andere jaargangen →