COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

 Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

 

Het kan anders...

 

 

Inschrijvingsformulier voor de vormingsdagen staat online -> klik op vorming

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Straks in Basis...

PROVINCIAAL

Dag van de leerkracht - COV West-Vlaanderen trakteert ook dit jaar voor de Dag van de Leerkracht, dit keer met keuze uit twee gratis evenementen. Op donderdag 5 oktober om 20 uur kunnen COV-leden in Kinepolis Brugge de film Le Fidèle bijwonen. Op vrijdag 6 oktober kan in Kortrijk gefeest worden tijdens de Icoon-party in De Kreun Kortrijk. Hiervoor zijn duo-tickets te verkrijgen. Inschrijven voor beide activiteiten kan via de website www.covwvl.be.

KRINGNIEUWS KRING KORTRIJK

Verloven en afwezigheden - De kring organiseert op donderdag 30 november 2017 een syndicale avond rond het thema ‘Verloven en afwezigheden'. Die avond kunnen aanwezigen eveneens berekeningen laten uitvoeren. De avond wordt gegeven door Kris Vanbaelen. Er zal ook gelegenheid zijn om individuele vragen te stellen. Deze syndicale avond gaat door in het ACV-gebouw, Kennedypark te Kortrijk in zaal 2. Er wordt gestart om 17u. en geëindigd om 19.30u. COV-leden komen gratis, niet-leden betalen 10 euro. Daar alle regelgeving omtrent de verloven gewijzigd is, wordt het ongetwijfeld een heel interessante avond. Een aanrader!

KRING ROESELARE - IZEGEM

Programma eerste trimester - Gedurende het eerste trimester plant de kring heel wat activiteiten. Zo wordt er op 5 oktober deelgenomen aan de 'Dag van de leerkracht' in Kortrijk of Brugge, op 10 oktober wordt een verrassingsreis gepland voor de senioren, op 8 november is er de CPBW-vorming in Zedelgem, op 9 november staat de tweede vergadering van het kringbestuur in Roeselare op het programma, op 23 november is er de vormingsdag voor VA's en LOC/ABOC in Izegem, op 23 november is er tevens een voordracht voor senioren over 'geluk' in Roeselare, op 17 januari 2018 is er de nieuwjaarsbijeenkomst voor senioren in Kachtem en op 18 januari 2018 is er tenslotte het nieuwjaarsetentje voor de VA's en LOC/ABOC-vertegenwoordigers in Rumbeke.

KRING TORHOUT-OOSTENDE

Mediawijsheid - Op donderdag 19 oktober wordt een avond rond Mediawijsheid georganiseerd. Daarbij wordt het leerplan ‘Media’ in de praktijk omgezet. Collega Steven Opsomer reikt de nodige kapstokken aan om het leerplan toe te passen van in de kleuterklas tot in het zesde leerjaar. Wat is er mogelijk, wat zijn de valkuilen, wat met games en cyberpesten, hoe zit het met sociale media en de smartphone, hoe zit het met seks op het internet... Deze voordrachtavond grijpt plaats op donderdag 19 oktober om 19 uur in OC De Brouckère te Torhout. Inschrijven dient te gebeuren via www.covwvl.be. De deelname is gratis voor COV-leden. Op vertoon van hun COV-lidkaart krijgen zij bovendien twee drankbonnetjes. Niet-leden betalen 5 euro.

KRING VEURNE

Muziekavond 'Speel je mee' - Op donderdagavond 26 oktober organiseert de kring een actieve muziekavond. Xan Boen komt samen met zijn collega hun nieuw liedjesboek ‘SPEEL JE MEE’ voorstellen. Deze liedjes zijn gericht naar kleuters en eerste graad. Deze avond gaat door op 26 oktober om 19u30 in het ACV-lokaal, Sporkijnstraat 10 te Veurne

SENIORAMA KRING MENEN-WERVIK

Gezellig samenzijn - In het najaar hebben wij nog twee activiteiten waar allen hartelijk welkom zijn. Op dinsdag 10 oktober gaat er een taalcauserie “kokette taalkronkels” door, gegeven door Carine Caljon.
Op dinsdag 12 december volgt het kerstfeest. Beide activiteiten gaan door in gasthof “D’ Hoeve” Kleppestraat 82, 8890 Dadizele. Alle info is te bekomen bij Mauricette 056/ 51 77 02. Elkaar ontmoeten met een hapje en een drankje daar genieten we toch allemaal van !

KRING VEURNE

Op uitstap naar Torhout - Alle leden, partners, vrienden en sympathisanten worden op dinsdag 17 oktober 2017 om 13.45 uur verwacht op de parking van het Kasteel van Wijnendale. Om 14.00 uur genieten we dan van een geleid bezoek aan het kasteel. Na een gezellige koffiepauze trekken we naar het “Museum Aardewerk Torhout”. Ook daar krijgen we deskundige uitleg van een gids. Kostprijs 14 euro all-in. Info en reservatie bij Marleen Vanbillemont op 0486/83 19 24

 

Lees andere jaargangen →