COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

syndicalepremie

 

 

Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

 

Het kan anders...

 

 

Je kan inschrijven voor de vormingsdag Sociale Vaardigheden deel 3. Klik op "vorming".

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Straks in Basis...

 
PROVINCIAAL
 
Overlijden Paul Vandenbulcke – Op maandagochtend 16 juli overleed Paul Vandenbulcke. Hij verloor onverwacht de strijd tegen een slepende ziekte. Paul was jarenlang secretaris van de syndicale commissie West-Vlaanderen en was ook lange tijd actief in Brussel. Paul was tevens leerkracht op rust aan de Sint-Vincentiusschool in Bissegem. Hij werd geboren in Kortrijk op 27 november 1949 en overleed in AZ Delta in Roeselare op 16 juli 2018. Op 20 juli 2018 werd afscheid genomen van Paul Vandenbulcke in het uitvaartcentrum Snoeck in Izegem. Bij deze bieden wij zijn vrouw Marijke Vanhoecke, zijn twee kinderen en vier kleinkinderen alsook de ganse familie onze christelijke deelneming aan. DHOS-Brugge - Het Hoger Instituut voor Opvoedkundige Studiën West-Vlaanderen,
 
DHOS Brugge, organiseert voor het onderwijzend personeel basisonderwijs een erkende opleiding van drie keer 20 studiepunten. Deze opleiding bestaat uit drie pijlers: in het eerste jaar ‘visie’, in het tweede jaar ‘meesterschap’ en in het derde jaar ‘leiderschap’. DHOS-Brugge verwelkomt vanaf zaterdag 8 september 2018 heel graag alle leraars die hun loopbaan een nieuwe impuls willen geven, hun kennis over onderwijs willen updaten en hun skills willen up-liften tot op organisatieniveau. De opleiding gaat door op zaterdagvoormiddag van 09.15 tot 12.00 uur in campus ZoWe, Barrièrestraat 2d, 8200 Brugge. Dit vanaf zaterdag 8 september 2018 tot 30 maart 2019.
 
SENIORAMA
 
PROVINCIAAL
Ontmoetingsdag in Diksmuide - Op woensdag 19 september grijpt in Salons Saint Germain te Diksmuide voor de 44ste keer de West-Vlaamse Provinciale Ontmoetingsdag plaats voor TBS'ers en senioren. De dag wordt om 10.30 uur ingezet met een feestelijke receptie en de opvoering van 'Menshen in den Grooten Oorlog', gebracht door Tine Ruysschaert, Bart Cafmeyer en Arnold Sercu. Daarna volgt een uitgebreide feestmaaltijd. Om 16 uur volgt tenslotte nog een podiumoptreden met Geena Lisa. Alle info is te bekomen bij provinciaal voorzitter Frans Crevits, Hertog Van Arenbergstraat 4A te 8820 Torhout (050-21.15.09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Inschrijven dient te gebeuren voor woensdag 5 september 2018 met vermelding van uw clubnummer. Bel evenwel eerst uw clubleider op om uw aanwezigheid te melden. De inschrijving is pas voltooid na storting van 65 euro op het algemeen nummer van COV-West-Vlaanderen: BE21 7380 2745 8803.

Lees andere jaargangen →