COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

syndicalepremie

 

 

Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

 

Het kan anders...

 

 

De CPBW-vorming voor het schooljaar 2018-2019 gaan door op 10/10/2018 en 13/03/2019.

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Straks in Basis...

PROVINCIAAL

Infodagen eind augustus - Hierbij reeds de data voor de infodagen van eind augustus. Op maandag 27 augustus gaat deze door in CC De Brouckère in Torhout, op dinsdag 28 augustus in ACV-Kennedypark te Kortrijk en op woensdag 29 augustus in zaal Ruytershove te Izegem. De info-voormiddagen lopen steeds van 8.45 uur tot 12 uur.

ACV-vorming sociale vaardigheden - We kunnen iedereen al meegeven dat de volgende data en plaatsen werden vastgelegd voor de vorming sociale vaardigheden ACV in schooljaar 2018-2019: donderdag 4 oktober in Kortrijk Xpo, donderdag 11 oktober in Zaal Ruytershove Izegem, donderdag 18 oktober in CC De Brouckere Torhout en donderdag 25 oktober in Feestzaal Puur Klerken.

KRINGNIEUWS

SENIORAMA

KRING KORTRIJK

Op daguitstap naar Dendermonde - Op donderdag 14 juni ‘18 vertrekken we om 8.00 uur aan “De Vlasblomme”, Etienne Sabbelaan 4 te Kortrijk, met de bus naar Dendermonde. Een gids laat ons genieten van een koffiekoek met koffie, gevolgd door een rondleiding in het Stadhuis, de Lakenhalle en de O.-L.- Vrouwekerk. Na het middagmaal in een lokale horecazaak staan 's namiddags nog de Ros Beiaardwandeling en een bezoek aan het Jazz Centrum met traktaat op het programma. Rond 18.30 uur sluiten we af in “De Vlasblomme” met een broodje beleg. Kostprijs: 65,00 euro per persoon te storten tegen 22 mei ‘18 op rekening BE60 7380 1489 4370 van Navorming Senioren COV Kortrijk. Stuur ook een e-mail ter bevestiging naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een SMS naar 0494-33 00 14. Vrienden en kennissen zijn welkom!

KRING ROESELARE-IZEGEM

Natuurwandeling - Op 26 april trokken een twintigtal senioren richting Wallemote-Wolvenhof  voor een natuurwandeling. Gids Martien D'hondt startte met haar verhaal over de Vlasroots om vervolgens de groep te betrekken op de natuur. Op onze natuurwandeling kwamen we ook twee prachtige kastelen tegen. Martien vertelde de geschiedenis ervan. Ja, we ervoeren het mooie lenteseizoen met al onze zintuigen.

KRING VEURNE

Daguitstap naar Duinkerke - We vertrokken op 17 april stipt op tijd naar Duinkerke.
We hadden geluk met het mooie weer, de zon was van de partij. Op het dek van “Le Texel” genoten we van de rondvaart in de haven. Na een lekker middagmaal maakten we een stadsrondrit met een bekwame Nederlandstalige gids. Ook in het havenmuseum kregen we deskundige uitleg in het Nederlands. Duinkerke heeft veel meer te bieden en is veel mooier dan we dachten. We komen er zeker nog eens terug!

 

Lees andere jaargangen →