COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

 

Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

 syndicalepremie

 

 

 

 

 
 
Veel vormingsdagen worden uitgesteld door het corona virus. Alle recente info zal je hier vinden.

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : basis@covwvl.be
 

Straks in Basis...

 

PROVINCIAAL

Vorming vakbondsafgevaardigden-LOC 
In oktober wordt de eerste vormingsdag voor vakbondsafgevaardigden en LOC-vertegenwoordigers georganiseerd. Deze gaan door op maandag 7 oktober 2019 in Zaal Ruytershove te Izegem, op donderdag 10 oktober 2019 in Puur (’t Rozenhof) te Klerken, op mandag 14 oktober 2019 in CC De Brouckère te Torhout, op donderdag 17 oktober 2019 in Zaal Broeders Maristen te Pittem en op donderdag 24 oktober 2019 in Xpo Meeting Center te Kortrijk. De inschrijvingen dienden uitsluitend te gebeuren via de website www.covwvl.be. Het is het einde van de mandaatsperiode van de vakbondsafgevaardigden en LOC-vertegenwoordigers. Daarom zorgen we voor een feestelijke afsluiting als bedanking. Zorg dat je erbij bent !  
 
Dag van de leerkracht
COV West-Vlaanderen wil z’n leden ter gelegenheid van de Dag van de Leerkracht trakteren met de filmpremière ‘Official Secrets’ op woensdag 2 oktober 2019 in Kinepolis Brugge en Kinepolis Kortrijk. ‘Official Secrets’ vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley), klokkenluider van de Britse geheime dienst, die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003 vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. De deuren van de cinemazaal gaan open vanaf 19 uur, de film start om 19.30 uur. De plaatsen zijn beperkt en voorbehouden aan COV-leden. Inschrijven dient te gebeuren voor 23 september via het inschrijvingsformulier op www.covwvl.be. Breng de bevestigingsmail mee naar Kinepolis, dit geldt als toegangsticket.
 

REGIO

Infosessies
Zoals elk jaar organiseerde COV-West-Vlaanderen eind augustus een drietal infodagen. In Torhout waren er 34 geïnteresseerden te gast, zoals bijgaande foto illustreert. De dag ervoor waren er al 63 mensen gaan luisteren in Kortrijk, de dag erna waren nog 28 mensen te gast in Izegem. Tijdens deze infodagen kregen de COV-leden de laatste informatie om het schooljaar goed te starten. Zowel schoolorganisatie, veranderingen in de rechten voor het personeel als syndicale aanpassingen kwamen aan bod tijdens deze voormiddagen. Het waren vrijgesteld secretarissen Leen Degrande en Kris Vanbaelen die erin slaagden de veranderingen op duidelijke wijze toe te lichten aan de 125 COV-leden, waarvoor van harte dank!
 

SENIO

KRING Ieper-Poperinge
Halvedaguitstap naar de chocolaterie ZOKOLA – Op 29 augustus werden we door de bedrijfsleidster in chocolaterie Zokola in Krombeke-Poperinge rondgeleid. De dame vertelde hoe ze er jaren geleden aan begonnen was na het volgen van cursussen. Ze vertelde tevens over de geschiedenis van de chocolade aan de hand van prenten. Vol enthousiasme demonstreerde ze het maken van pralines, met proevertjes tussenin. Ze ontwikkelt drie streekproducten die het 100% West-Vlaams keurmerk kregen. Haar man leerde ons in het tweede deel van het bezoek proeven van drie streekbieren die worden gecombineerd met drie streekpralines. We rondden de namiddag af in Poperinge met een etentje. Een heel aangename uitstap voor de 15 deelnemers.
 

AGENDA

Senioren Kring Roeselare-Izegem Verrassingsuitstap
Op donderdag 3 oktober 2019 staat de jaarlijkse verrassingsuitstap gepland. Er kan vertrokken worden om 8.15 uur aan de parking Reo-veiling te Roeselare en om 8.30 uur aan 'De Leest' te Izegem. Rond 21 uur worden we terug thuis verwacht. De prijs bedraagt € 62 voor ontbijt, ingangsticket, gidsen, middagmaal, drank en broodmaaltijd 's avonds. Wie erbij wil zijn, dient het passende bedrag over te schrijven op reknr.BE 69 0682 4180 6778 van COV- kring Roeselare-Izegem met vermelding van de opstapplaats.
 
Senioren Kring Veurne
Bezoek aan het Visserijmuseum - Iedereen wordt uitgenodigd om op donderdag 17 oktober 2019 deel te nemen aan een geleid bezoek aan NAVIGO: het nationaal Visserijmuseum te Oostduinkerke. Het nationaal visserijmuseum is sinds de beginjaren helemaal gerenoveerd, geactualiseerd en interactief ingericht. Het brengt kunst, ambacht en de rijke natuur van de Noordzee samen onder één dak. Daarna genieten we van een lekkere verwenkoffie en een gezellige babbel in Estaminet “De Peerdevisscher”. Dit bezoek gaat van start om 14.15 uur.