COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

 

Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

 syndicalepremie

Het kan anders...

 

 

 

Vergeet je syndicale premie niet... meer info...klik links op syndicale premie

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Straks in Basis...

 

PROVINCIAAL

De beste wensen voor 2019 - Het COV West-Vlaanderen wenst iedereen een spetterend 2019 toe! Noteer alvast volgende datum in uw agenda: woensdag 10 april 2019 Tools4Schools-Xpo in Kortrijk onder het thema ‘Van eigenwijs naar samen wijzer’. Wil je helpen meedenken over de onderwijsactualiteit, neem dan contact op met uw kringvoorzitter, de vakbondsafgevaardigde van uw school of contacteer de provinciale voorzitter Nancy Dewulf.

Vormingsdagen

Een goede werking van de lokale onderhandelingscomités is voor het COV van groot belang. Om zijn personeelsafgevaardigden optimaal te steunen bij hun opdracht roept het COV deze afgevaardigden samen voor vorming en informatie. Hierna geven we de data en plaatsen waarop de bijeenkomsten voor het tweede semester doorgaan: donderdag 14 februari 2019 in Zaal Broeders Maristen te Pittem, op donderdag 21 februari 2019 in Xpo Meeting Center te Kortrijk, op maandag 25 februari 2019 in CC De Brouckère te Torhout, op donderdag 28 februari 2019 in Zaal Ruytershove te Izegem en op donderdag 14 maart 2019 in Puur te Klerken. Inschrijven dient te gebeuren via de provinciale website  www.covwvl.be.

KRINGNIEUWS KRING MENEN-WERVIK

Voordracht burn-out – Op dinsdag 5 februari organiseert de kring om 19 uur een voordracht rond ‘burn-out, het kan iedereen overkomen’. Sabine Keerman van Couching4you komt vertellen over de verschillende facetten van burn-out, een fenomeen die bijna dagelijks in de actualiteit terug te vinden is. Er worden bovendien handvaten aangereikt die je helpen uit de gevarenzone te blijven. Het beloofd een boeiende en inspirerende voordracht te worden. Deze gaat door in De Spie in de Beselarestraat 3 te Geluwe. Voor COV-leden is de voordracht gratis, niet-leden betalen 5 euro. Inschrijven dient te gebeuren voor 31 januari bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info is ook te vinden op www.covmenenwervik.be.

KRING ROESELARE-IZEGEM

Verrassende avond – Op 7 februari 2019 plannen we een avond vol verrassende activiteiten voor de vakbondsafgevaardigden en de LOC/ABOC-vertegenwoordigers. We verwachten iedereen in het dienstencentrum Schiervelde, Schierveldestraat 55 te 8800 Roeselare om 18.45 uur stipt. Net als vorig jaar mag je één collega COV-lid meebrengen! De inschrijving wordt per e-mail verwacht tegen uiterlijk donderdag 31 januari 2019 bij secretaris Sarah Delaere (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Vermeld meteen ook wie je uitnodigt en vermeld het lidnummer. Het kringbestuur wenst je die avond van harte te bedanken voor jouw dagdagelijks COV-engagement op school.

SENIORAMA KRING

BRUGGE-OOSTKUST

Jaarprogramma 2019 – Op donderdag 24 januari zetten we het jaar in met een nieuwjaarsviering, opgeluisterd door het duo Taisa met accordeoniste Elke De Meester en violiste Joke Van Tilborg. Op dinsdag 19 februari plannen we de voordracht ‘Zeven sporen naar geluk’ met Geert Vantournhout. Op dinsdag 19 maart vertonen we de reisimpressies van Denemarken 2018 en stellen we de reis East England 2019 voor. Op dinsdag 23 april verzorgt Magda Devos de voordracht 'Waar komen onze gemeentenamen vandaan?'. Van 3 tot 10 mei 2019 gaan we op reis naar Griekenland, de bakermat van onze beschaving. Op dinsdag 21 mei staat een lezing met Ilse Landuyt gepland: De geschiedenis van de kus en alle gevolgen van dien. Begin juni 2019 plannen we een daguitstap naar Gent. Alle zaalactiviteiten gaan door in ‘De Valkaart’, A. Rodenbachstraat 42 te Oostkamp. Info is te verkrijgen op het secretariaat via 050/31 49 71 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij de voorzitter via 050/35 84 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

KRING KORTRIJK

Kerstfeestje - Samen Kerst vieren, dat deden we in ‘t Balladehof in Sint-Denijs op 7 december 2018. Na een welkomstwoord kregen we bij een glaasje en een hapje de voorstelling van de vierdaagse reis voor volgend jaar naar Oxford en de Cotswolds. Na een kerstboodschap genoten we smakelijk van een heerlijk kerstmenu. Daarna bracht Jan Wuytens ons in een feestelijke stemming met muziek en dans. Als slot genoten we nog na van de reis naar Texel en Friesland aan de hand van filmbeelden. Uitnodiging vierdaagse reis 2019 - Van 6 tot 9 september 2019 reizen we met de shuttle naar Oxford en the Cotswolds. COV-leden betalen 700,00 euro, niet- leden 725,00 euro. Er wordt een toeslag voor singles gevraagd van 150 euro. Wie interesse heeft dient zo vlug mogelijk contact op te nemen met iemand van het bestuur: Carine Raepsaet via GSM 0474 34 89 19 of e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Katrien Raepsaet via GSM 0494 33 00 14 of e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vrienden en kennissen zijn ook welkom!

KRING MENEN-WERVIK

Jaarprogramma - Ons jaarprogramma voor 2019 is klaar. Hou volgende data zeker vrij. Op dinsdag 22 januari is er de nieuwjaarsviering in D’ Hoeve met optreden van Trio Miljan, op donderdag 14 maart plannen we de voordracht ‘senioren in het verkeer’ door de heer Jan Parmentier, op donderdag 4 april maken we een daguitstap naar Het Pass en Mahymobiles, op dinsdag 4 juni is er de daguitstap met bezoek aan brouwerij PALM en de VRT, op woensdag 18 september staat de jaarlijkse provinciale ontmoetingsdag in Diksmuide gepland, op dinsdag 22 oktober organiseren we de voordracht ‘gezonde voeding’ gebracht door diëtiste Imke Goemaere, op dinsdag 10 december sluiten we het jaar af met het kerstfeest in D’ Hoeve. Meer informatie voor plaats en uur is te verkrijgen bij Mauricette op 056/ 51 77 02.

KRING VEURNE

Zeven sporen naar geluk - Op donderdag 7 februari 2019 verzamelen we om 14.00 uur in zaal Ligerius (CM-lokaal) , Zeelaan 29 te Koksijde-Dorp om gezellig te genieten van koffie en gebak maar vooral om te luisteren naar de inspirerende voordracht van Geert Vanthournhout “7 sporen naar geluk”. We hopen dat je erbij kunt zijn. Iedereen welkom: leden, partners, vrienden, sympathisanten… De kostprijs bedraagt 5 euro. Inschrijven dient te gebeuren voor maandag 4 februari bij Marleen Vanbillemont: 0486/83 19 24 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorstelling met Lieven Scheire - Op zaterdag 16 maart 2019 wonen we met COV kring Veurne de voorstelling bij van Lieven Scheire ‘Live in Nerdland:DNA’. Het gaat tegenwoordig snel in de wetenschap en de technologie. Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven Scheire zoekt het uit en brengt daarover verslag uit. In deze lezing heeft hij het over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is. ‘De wondere wereld van de genetica’ vindt plaats in CC Casino Koksijde en vangt aan om 20.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen tegen de prijs van 16,50 euro en achteraf is er een gratis drankje voor de leden en hun partner. Kaarten dienen gereserveerd te worden voor donderdag 31 januari 2019 bij Marleen Vanbillemont: 0486/83 19 24 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..