COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

syndicalepremie

 

 

Lidmaatschap

Verzeker je van: 

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit

 

Het kan anders...

 

 

Inschrijvingsformulier voor de ISB directeurs en administratieve medewerkers alsook voor de vorming CPBW, staat online -> klik op vorming

Basis

Basis, het vroegere Christene School, is al sinds 1893 het ledenblad van COV. 15 keer per jaar brengen we via dit tijdschrift nieuws, achtergrond en duiding bij de onderwijsactualiteit. Ook bredere maatschappelijke onderwerpen komen aan bod.
Per nummer uit de lopende jaargang kan iedereen enkele artikels downloaden. Leden kunnen Basis volledig online lezen via de links die je hieronder vindt.
 
contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Straks in Basis...

PROVINCIAAL

De beste wensen voor 2018 - Het COV West-Vlaanderen wenst iedereen een spetterend 2018 toe! Noteer alvast volgende data in uw agenda: woensdag 4 april 2018 Tools4Schools-Xpo in Kortrijk en op vrijdag 5 oktober 2018 Dag van de Leerkracht. Wil je helpen meedenken over de onderwijsactualiteit, neem dan contact op met uw kringvoorzitter, de vakbondsafgevaardigde van uw school of contacteer de provinciale voorzitter Nancy Dewulf.

KRINGNIEUWS

MENEN-WERVIK

Verlofstelsels - Op donderdag 22 maart 2018 om 19 uur komt COV-vrijgestelde Leen De Grande naar OC De Gaper in Geluwe. Zij zal ons op gedurende deze avond wegwijs brengen in de vele mogelijkheden om verlof te nemen. Ben je 50-plusser of jonge ouder en je wenst wat meer tijd voor je (klein)kinderen? Zou je graag een project van je bucket list afwerken? Wil je voor je zieke moeder zorgen? Hoe kan je dit (financieel) optimaal combineren met je schoolopdracht?   De antwoorden krijg je op deze avond te horen. Gratis voor COV-leden, niet leden betalen 10 euro.
Inschrijven tegen 18 maart.

SENIORAMA

BRUGGE-OOSTKUST

Nieuwjaarsviering - Op maandag 22 januari is iedereen welkom om 11 uur in ‘De Valkaart’ te Oostkamp voor de nieuwjaarsviering met “Trio Miljan”. In folklorekledij brengt Trio Miljan een gevarieerd programma met Oost-Europese volksmuziek, Duitse en Oostenrijkse sfeermuziek en ook klassieke muziek uit de filmwereld. Wij klinken twee keer op het nieuwe jaar (voor en tijdens het optreden) en na het optreden volgt een gezellige koffietafel  met belegde broodjes als lunch.
Info via het secretariaat  050/38 27 46 en clubleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  050/35 84 20.
Wij wensen alle COV-Senioren van onze regio een voorspoedig, gezond en actief 2018!

Jaarprogramma 2018 - Na de nieuwjaarsviering volgen verder op 22 februari Antoon Hollevoets reisimpressies van de cruise 2017 en de reispresentatie Denemarken; op 20 maart het solotheater 'Van Paemel spreekt' van Jacques Lesage; op 24 april de causerie 'Judith, de stammoeder van de graven van Vlaanderen' door Katrien Ryserhove; op 3 mei een daguitstap naar Dordrecht; van 15 tot 22 juni een reis naar Umbrië en van 9 tot 13 september volgt de COV-reis naar Denemarken; op 19 september de Provinciale Ontmoetinsdag in Diksmuide; op 15 oktober een daguitstap naar Brussel met bezoek aan het Europees Parlement en het Europabuis; op 22 oktober de monoloog van Ignace Goethals 'Arthur Naeyaert: mien ziele, mien zieer, mien verzet'; op 22 november de reisimpressies Umbrië door Antoon Hollevoet met de voorstelling reis 2019 en op 17 december de kerstviering in het Kasteel van Moerkerke. Info via het secretariaat  050/38 27 46 en clubleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DIKSMUIDE

Kerst- en ledenviering - Op 4 december 2017 bood ook onze kring een stemmige Kerstviering aan. Tijdens de eucharistieviering werden overleden COV-leden herdacht. Zo werden aan tafel  vele fijne herinneringen bovengehaald aan meester Omer Vanoverberghe die op 53 jarige leeftijd overleden was, hoe dit afscheid Maddy Hillebrant deed stilstaan en hoe ze met Jef Vandeputte toch nog vele schone jaren beleefde. Het Kerstfeest ademde een sfeer van gezelligheid en vrede uit. En zeker toen duo Anneke Bo met ons allen kerstliederen zong, waar wij uit volle borst meezongen, zat de sfeer er in. Met een wens van de clubvoorzitter voor een gezegende Kersttijd, gingen allen huiswaarts.

KORTRIJK

Vierdaagse trip naar de Elzas - Al voor de achtste keer organiseerde onze reisbegeleider Jacques Wullaert een reis, dit keer voor 48 deelnemers naar de Franse Elzas. We genoten langs de ‘Route des Vins’ van prachtige natuur, authentieke dorpjes, uitstekende wijnen en heerlijke specialiteiten. De reis begon met een bezoek aan Straatsburg waar we de Ill bevaarden en een bezoek brachten aan het feodaal kasteel van Haut-Koenigsbourg. Via Ribauvillé reden we naar Riquewihr, een voorbeeld van Elzasser architectuur. In Kaisersberg bezochten we de ‘Verrerie D’ART’. Een bezoek aan ‘La maison du fromage’ verhelderde de fabricatie van de Munsterkaas. De rondrit met ‘le Petit Train Vert’ in Colmar leek een sprookje. In Soultzmatt werden we vergast op een wijndegustatie. Op de terugreis werd het nog even stil bij het bezoek aan concentratiekamp Struthof.

Kerstfeestje - In ‘t Balladehof te Sint-Denijs kwamen we op 8 december met 43 COV'ers samen voor ons jaarlijks kerstfeestje. We werden onthaald met aperitief en hapjes en een welkomstwoord door onze nieuw clubleider. De uittredende leden van de werkgroep werden bedankt voor hun jarenlange inzet. We maakten het even stil voor onze overleden clubleider, Gerrit Suys. Na een kerstboodschap genoten we met volle teugen van een heerlijk kerstmenu. Daarna werden we verrast met een muzikaal programma, gebracht door het koor Volta. Bij een kop koffie werd de vierdaagse reis voor volgend jaar voorgesteld. De aanwezigen konden ook nog nagenieten van de reis naar de Elzas aan de hand van een fotomontage en filmbeelden.

Lees andere jaargangen →