COV West-Vlaanderen

Christelijk Onderwijzersverbond

Je kan je NU inschrijven voor de infodagen van eind augustus.

vorming VA/LOC - voorjaar 2019 

Er zijn wijzigingen op til voor onze jonge collega’s om sneller TADD te worden. Er zijn ook gevolgen voor vaste benoeming vanaf 2019. Hoe te onderhandelen in het onderhandelingscomité?

Als VA krijgen jullie met deze wijzigingen een zeer belangrijke opvolgingstaak!

Uitgebreide info over het boeiende engagement en wervingscampagne naar aanleiding van de syndicale verkiezingen in schooljaar 2019-2020.

data en locaties

  • donderdag 14 februari 2019 in Zaal Broeders Maristen te Pittem
  • donderdag 21 februari 2019 in Xpo Meeting Center te Kortrijk (beperkt tot 50 personen)
  • maandag 25 februari 2019 in CC De Brouckere te Torhout (beperkt tot 50 personen)
  • donderdag 28 febuari 2019 in Zaal Ruytershove te Izegem
  • donderdag 14 maart 2019 in Puur (’t Rozenhof) te Klerken

agenda

  • Opzoeken van regelgeving over TADD en vaste benoeming. Zijn er overgangsmaatregelen? Hoe zit het met de aanvangsbegeleiding?
  • Inspraak : Heel concreet!
  • Opvolgen van al deze wijzigingen en de aanvangsbegeleiding. Hoe en wanneer op agenda onderhandelingscomité?
  • Syndicale verkiezingen: Het profiel van de VA Mensen enthousiasmeren voor het syndicale engagement Uitwisseling van ervaringen

Ontvangst vanaf 8.45 uur.

We beginnen stipt om 9.00 uur. Het einde is voorzien om 16.00 uur.

inschrijven 

U kunt zich inschrijven voor deze vorming tot 14 dagen voor de vormingsdag.
Mocht het niet lukken via formulier dan mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U deelt uw naam, uw lidnummer en uw gekozen vormingsplaats mee.
Wie niet ingeschreven is, kan niet deelnemen.
Wij stellen voor om, indien mogelijk, per scholengemeenschap bij een vormingsplaats aan te sluiten. Een syndicale vrijstelling ontvangt u na inschrijving.

De vakbondsafgevaardigde is de vertegenwoordiger van het personeel van de school. Hij/zij oefent het mandaat uit in overeenstemming met de doelstellingen van het COV. De vakbondsafgevaardigde is een heel belangrijke schakel in de organisatie en de school.

Daarom heeft elke vakbondsafgevaardigde en personeelsvertegenwoordiger het recht om deel te nemen aan vormingsdagen die georganiseerd worden door de representatieve vakorganisaties.

Dit is uitdrukkelijk bepaald in de syndicale statuten: voor het gesubsidieerd vrij onderwijs in artikel 41 en 52 van het decreet van 5 april 1995 betreffende de lokale onderhandelingscomités en voor het gesubsidieerd officieel onderwijs in artikel 82 van het KB van 28 september 1984 tot uitvoering van de wet op het syndicaal statuut. Het niet kunnen voorzien in een korte vervanging doet geen afbreuk aan het recht op vorming.

Je kan inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier of klik hier.